top

Teaching & Training

Menu ICT

Tribe (=home) << Motor trouble << In Dubio

Eind winter 2013..2014

Zoals bekend, hoop ik, liet mijn trouwe VT 800 mij op 1 augustus vreselijk in de steek, door de hoge temperatuur (35+ °C) en een kleine, naar achteraf bleek, lekkage aan de radiateur, had ik mijn fiets kapot gereden. Oververhit, geen koelwater...

Wegenwacht concludeerde 'koppakking opgeblazen" Na rondvraag, kreeg ik een ander VT 800 blok te pakken, dat op een deel na compleet is.
Dat was eind september, er moest vanalles thuis gebeuren, allemaal voorrang, vliering in de garage, tuin opknappen... en daartussendoor veel werk met De Theeketel. Toen werd het winter, koud in de garage, dus "nu maar even niet".

Inmiddels is het de 2e helft februari, kort voor Vastelaovend en begin ik over het weer rijdend krijgen te denken. Het kriebelt.

2 opties

Ik heb nu 2 opties bedacht, een om weer snel te kunnen rijden, maar daar zit een 'maar' aan, en een die wellicht iets langer duurt.

Optie 1

Ruilblok voorzien van ontbrekende delen van mijn eigen blok en dat erin plaatsen en tzt mijn eigen blok inspecteren en herstellen.

Nadeel is wel dat mijn eigen blok

  • er beter uitziet
  • nokkenasketting nog niet veel miles heeft gemaakt

Optie 2

Mijn blok eruit, inspecteren, herstellen met delen uit ruilblok, voor zover mogelijk en dan terug plaatsen

Nadeel

  • Ik heb met name ter zake inspectie te weinig technische kennis
  • zie er tegenop als een berg, weet niet waar ik aan begin

Kortom, ik zit in fase 1... Bezint eer ge begint.

Spijtig dat er geen leden van 'de gezelligste motorclub van nederland' in de buurt zijn die genegen zijn om een helpende hand, c.q. technisch oog aan te bieden 1).

Of heb ik het mis??

 


noot
Ik realiseer me terdege dat dit weer aanleiding kan zijn voor een bepaald person in de regio 'zuid' om alweer een serie oervervelende, haatdragende reacties te geven. Het boeit mij niet. Ik schrijf wat ik denk en voel.

 

Boodschappen

Rapporten en queries
De Theeketel voor English Tea thuis
Harry's boek

bottom
top
© Copyright 2008 - 2019 bedlamites.nl 

bottom

Powered by: Joomla!. | Hosted by: EK-Hosting. | Template base: Themza. | Adapted by: ICT Bedlamites.