top

Teaching & Training

Menu ICT

Tribe (=home) << Motor trouble << Met Blok

Effe Prutsen vandaag (11-04-2014)

Tijd zat... Met mazzel en broche 1... volgende week weer rijden. Vanmorgen eerst controle van radiateur, die de hele nacht buiten rechtop met water heeft gestaan. GEEN sporen van water. Is natuurlijk geen garantie, maar dit geef moed. Vanmiddag aan de bak, blok er in en carbs plaatsen. Dat is gelukt.

Inspectie radiateur

Na de koffie vanmorgen in het zonnetje de radiateur goed bekeken, geen sporen van lekkage, ook niet op de geflikte plek. Helaas beschiuk ik niet over een 'afpers' optie, zou misschien wel te maken zijn, maar wanneer gebruik ik die? Een keer m isschien (nu dus).
Niet het werk waard. Ik ga het wel zien.

In ieder geval gaf dit de (ambteloos) burger moed

Blok plaatsen

Tja, ondanks al mijn inventiviteit, zag ik geen oplossing om het blok, redelijk stabiel en goed geplaatst op de LIDL krik te krijgen, ik had daar de hulp van zoonlief Kaï bij nodig. Helaas kwam die vannacht na 01:00 thuis van zijn job bij Hoeve De Aar(s). Hij zou dus niet voor de middag opstaan. Om een uur of half 3 hebben we samen blok op zijn plek weten te krijgen. Was mazzel, het ging redelijk goed, cardan ging er makkelijk in en het blok schoof bijna in een keer tussen de bevestigingspunten aan de achterkant. Direct de onderste bevestiging as erin, dan kan die geen kant meer op. Als met al toch een dik anderhalf uur prutsen.

Carbs monteren

De grootste kloot klus die er aan deze fiets is. Carbs gaan er alleen vanaf rechts in. De manchetten aan de bovenkant, tussen luchtkamer in het frame en de carbs zelf krijg je er nauwelijks tussen geprutst. Geen ruimte. Werkwijze, voor mij, blok laten zakken, manchet, met vaseline, over de carb, dan bovenkant met engelengeduld, een houten roerspaan en een platte smalle haak voorzichtig over de inlaat van het frame klooien. Daarna de klemmen eromheen, want met heb je helemaal geen ruimte.

Na bijna 2 uur etteren, korte onderbreking voor koffie meegeteld, zat dat ook op zijn plek.

Blok opkrikken, 2e bevestigings as plaatsen. Dat ging niet zoals ik wil. Een kant wel, achterkant (links, moerzijde) net niet op zijn plek.

Toen had ik het wel weer gezien. Morgen verder prutsen. Het is mijn vak niet!! Krijg ook nog geen drol voor betaald.

Conclusie

Zoals ik in mijn garage, nauwelijks ruimte, moet klooien is eigenlijk niet te doen. Helaas heb ik nog geen plek kunnen ontdekken waar sleutelaars welkom zijn . Maakt niet uit, wat mij betreft, of dat uitsluitend onze club aangaat, of samen met anderen.

Misschien iets om over na te denken met anderen.....

 


1 Zie link voor een redelijke uitleg

 

 

 

Boodschappen

Rapporten en queries
De Theeketel voor English Tea thuis
Harry's boek

bottom
top
© Copyright 2008 - 2019 bedlamites.nl 

bottom

Powered by: Joomla!. | Hosted by: EK-Hosting. | Template base: Themza. | Adapted by: ICT Bedlamites.